Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/byglet.dk/weber/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/byglet.dk/weber/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/byglet.dk/weber/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Cempexo Universalmørtel - Byglet med Weber

Cempexo Universalmørtel

image_print

Cempexo Universalmørtel

Weber Cempexo Universalmørtel er en tørmørtel, der kun skal tilsættes vand før brug, som primært anvendes til:

  • Fugemørtel til murværk
  • Pudsemørtel
  • Ude og inde

Weber Cempexo Universalmørtel er en fabriksfremstillet tørmørtel. Tørmørtlen skal kun tilsættes vand før brug. Weber Cempexo universalmørtel anvendes som pudsemørtel og fugemørtel i forbindelse med reparationsopgaver på murværk. Cempexo universalmørtel kan anvendes både ude og inde.

Kornkurve: 0 – 2 mm
Forbrug til pudseopgaver (ekskl. spild): Typisk ca. 2 kg/m² pr. mm lagtykkelse – normalt ca. 20 kg/m²
Forbrug til fugning (ekskl. spild): Typisk 8 – 12 kg/m²
Emballage: 25 kg papirsæk
Vandtilsætning: Ca. 17 % (svarer til 4,25 liter pr. 25 kg tørmørtel)
Opbevaring: Tørt og uåbnet, hævet fra underlaget på paller. Tåler frost.
Holdbarhed: 12 måneder fra produktionsdato

FORBEREDELSE

Underlaget skal være rent, sundt og bæredygtigt og afrenset for belægninger som f.eks. plastik- og akrylmaling. Eventuelle algebelægninger fjernes med algefjerner. Bank svag og løstsiddende puds væk med hammer og mejsel, børst løse partikler af og forvand med rent vand.

BLANDING

weber Cempexo universalmørtel blandes i tvangsblander, alternativt i murbalje eller spand med blandespiral, monteret på en langsomt gående boremaskine. Der tilsættes vand til ønsket brugskonsistens – normalt svarende til ca. 16-18 vægt-%. Der blandes i mindst 10 minutter, indtil homogen blanding opnås. Der bør ikke blandes mere mørtel end den mængde, der kan opbruges inden for ca. 60 minutter. Om nødvendigt kan genoprøring foretages uden tilsætning af vand.

UDFØRELSE

Reparation af fuger.
De beskadigede fuger udkradses til 13-25 mm dybde. Brug elværktøj eller en træklods med et stort søm banket i en korrekt dybde, hvis fugen er porøs.
Børst rent med en tør kost. Lige før fugningen påbegyndes fugtes området for at binde mørtelstøv.
 
Mørtel lægges på et pudsebræt, som holdes ind til muren lige under fugen. Med fugeskeen skubbes mørtel ind i fugen. Der arbejdes fra højre mod venstre, hvis du er højrehåndet – fra venstre mod højre, hvis du er venstrehåndet.
 
Med jævne mellemrum skrabes overskydende mørtel af muren og fugen trykkes sammen og glattes med fugeskeen. Det er mest normalt, at fugen ligger 1-2 mm tilbage fra stenens forkant.
 
Efter endt fugning afbørstes forsigtigt med en stiv kalkkost. Der børstes på skrå af fugerne.
 
Når fugen er tilstrækkelig tør, skal murværket afsyres. Dette gøres for at få de hvidlige udfældninger af stenene. Til dette bruger man en saltsyre, som man køber færdigblandet. Den færdigblandede saltsyre fortyndes med 1:20 dele vand.
 
Den fugtige svamp køres igen diagonalt hen over murværket forsigtigt og ikke mere fugtig end vandet ikke må løbe ned over facaden. Så vidt muligt må der kun afsyres 1 gang. Undgå syrestænk på vinduer og omgivelser. Husk briller og handsker til denne opgave.
 
Indenfor de første par dage, når mørtlen er tør, så bør man lige vande muren med haveslangen. Dette sikrer en stærk fuge, samt at syren bliver vasket af.
 
Undgå mørtelstænk på omgivelserne: afdæk med plast før arbejdet begynder. Mørtelstænk fjernes straks med rent vand. Efterbehandling anbefales.
 
Se video “Reparation af fuge” her.
Se anvisning “Reparation af fuge” her.
 
Reparation af puds.
Løstsiddende puds afbankes forsigtigt. Børst efter med en stiv kalkkost, og fugt derefter med rent vand for at binde støvet.
 
Området grundes med en tyndt oprørt Cempexo Universalmørtel. Den tynde mørtel føres på med spandeske eller pudsebræt, og kostes grundigt ind i underlaget med en fugtig kalkkost.
 
Når grundingslaget er tørt, kan Cempexo Universalmørtel påføres – ved at trække den med pudsebrættet, eller sætte den på med spandeskeen.
 
Afretning foregår med et bræt, der holdes ind mod den gamle puds og trækkes opad, så pudsen jævnes. Derefter bearbejdes pudsen med et pudsebræt, der bevæges i cirkler.
 
Overgangen mellem ny og gammel puds klares bedst med et lille pudsebræt ved at du starter på det gamle pudslag og arbejder dig ind i det nye pudslag og samtidig fugter brættet med vand.
 
Ved hjørner benyttes et bræt som ”leder” for at få skarpe og lige kanter. Prøv at fugte kanten af brættet før der pudses. Når pudsen er rettet af fjernes brættet, forsigtigt. Hvis der er huller, fyldes de ud, og derefter bearbejdes pudsen med det lille pudsebræt fra hjørnet og indefter.

EFTERBEHANDLING

For at undgå svindrevner holdes overfladen fugtig ved vandforstøvning, så udtørring sker langsomt.
 
Vægge, der skal fremstå glatte før maling eller tapetsering, bør finpudses med Cempexo Vandskuringsmørtel, når pudsen er tør.

ANVENDELSESBEGRÆNSNINGER

Færdigblandet Cempexo universalmørtel skal anvendes inden for 1 time.
Der må ikke tilsættes frysepunktssænkende midler eller andre tilsætningsstoffer.
Mørtlen må ikke udsættes for frost, før fuld hærdning er opnået.
Temperaturer ved udførelsen skal være over 5 °C – også i underlaget.
Lagtykkelser over 8 mm pr. arbejdsgang (ved pudsning) medfører risiko for svind- og skridrevner.

DOKUMENTATION

Klik på linket – og se under fanen ”dokumentation”
Cempexo universalmørtel

TIPS:

Mørtelstænk fjernes straks med rent vand.
Se video “Reparation af fuge” her.
Se anvisning “Reparation af fuge” her.

Har du spørgsmål til Webers produkter så skriv til os her

Tak for din besked, vi vender tilbage hurtigst muligt

Indtast dit navn

Indtast din email

Beskedfeltet kan ikke være tomt